تــــــــک زنــــــگ یــــــک
 
تــــــک زنـگ لحظات خوشی را برایتان آرزومند است
اورژانس مسمومیت با منواکسید کربن یا مرگ خاموش

دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani


اورژانس مسمومیت با منواکسید کربن یا مرگ خاموش


poisoning with carbon monoxide



 


COمنو اکسید کربن یاچیست؟ منوکسید کربنیک گاز بی رنگ و بی بو است این گاز بر اثر سوختن گاز نفت بنزین سوخت جامد یا چوب بدست می آید منابع شایع ان آتش – اجاق ها –بخاری- کوره ها – موتورهای بنزینی


مکانیسم اثرCOمنواکسید کربن


منوکسید کربن بر خون اثر می کند بطوری که خون دیگر قادر نیست همانند معمول O حمل کند و اثر ان بر سلولها بدین گونه است که قادر به استفاده از همه اکسیژنی که به انها می رسد نیستند کمبود اکسیژن عمدتاً بر مغز و قلب اثر می کند.



 منو اکسید کربن تاچه حد سمی است؟


منوکسید کربن بسیار سمی است و ممکن است باعث مرگ شود در افرادی که از مسمومیت شدید نجات می یابند ممکن است آسیب مغزی دائمی ایجاد شود.



خطرات ویژه در مسمومیت با منواکسید کربن:


نگهداری اجاق ها- بخاری ها- دیگ های بخار و یا اتش های که در اتاق – کلبه- چادر می سوزنند و دودکش- هواکش یا راهی برای خروج CO و ورود هوای آزاد به اتاق ندارد خطناک است احتمال مسمومیت بخصوص در هوای سرد وقتی که مردم درها و پنجره ها را برای جلوگیری از ورود سرما می بندند یا وقتی که این تجهیزات به خوبی کار نمی کنند بیشتر است . اغلب چیزی وجود ندارد که افراد را از مسموم شدنشان آگاه کند شکایات سرماخوردگی یا بیماری که بر اثر خوردن غذای آلوده ایجاد می شود اشتباه گرفته می شود بسته به نوع ماده سوختنی سموم دیگری هم ممکن است در دود یا بخار وجود داشته باشد مثل :سیانید- امونیاک-کلرین -کلرید هیدروژن به همان اندازه COمسموم شوند.



علائم مسمومیت با منو اکسید کربن عبارتند از:


مسمومیت خفیف :


1-ضعف- خستگی –خوا آلودگی 2-سردرد 3-گیجی –منگی 4-درد سینه 5-تهوع واستفراغ 6-نبض تند در ابتدا.


مسمومیت شدید:


1-درجه حرارت پایین 2-کاهش سطح هوشیاری 3-تشنجات 4-تنفس نامنظم سطحی – تنفس ممکن است قطع شود 5-نبض کند 6-افت فشار خون.



اقدامات و درمان مسمومیت با گاز منواکسید کربن:


بیمار را از گاز سمی دور کنید اگر وارداتاقی می شوید که مملو از گاز یا گاز و دود ناشی از اتش است از ماسک های تنفسی برای محافظت خود از مسمومیت استفاده کنید. کمک های اولیه بدهید اگر تنفس بیمار قطع شده است راه هوایی را باز کنید تنفس دهان به دهان به بینی بدهید اگر بیمار بیهوش یا خواب الوده باشد او را به یک پهلو در وضعیت احیا بخوابانید تنفس را هر 10دقیقه بررسی کنید و بیمار را گرم و بی حرکت نگه دارید و بیمار را هر چه سریع تر به بیمارستان برسانید.



منابع:


1-مجله علمی پزشکی  شماره 17


2-مجله علمی پزشکی قانونی  شماره 25


3-مسمومیت ها CMMD


5-برونر سودارث گوارش


 



http://www.rs272.com/


http://rs1362.blogdoon.com/


http://rs272.persianblog.ir/


http://www.sahand272.blogfa.com/


http://www.rs272.parsiblog.com/


WEST AZERBAIJAN  URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI




نوشته : رویا خداداد کارشناس پرستاری مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه


ویراستار: دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه



نظر دیگران ()
بردبار ( دوشنبه 89/4/7 :: ساعت 12:29 عصر )
هیدروسل (مایع دور بیضه) مردان دردسر متخصصین کلیه

دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani نوشته :  دکتر هومن صدری اردکانی 


هیدروسل (مایع دور بیضه) مردان دردسر متخصصین کلیه       


  Hydrocele


 


 


ویراستاری مجدد :دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه


 



هیدروسل مایعی است که اطراف بیضه را احاطه می‌کند و موجب تورم کیسه بیضه می‌شود. تقریباً از هر 10 نوزاد پسر یک نوزاد به طور مادرزادی در بدو تولد دجار هیدروسل می‌باشد، اما اغلب آنها در طی یک ماه اول، بدون درمان بهبودی می‌یابند. علاوه بر آن، مردان نیز (اغلب بالای 40 سال) به علت التهاب یا صدمه‌ به کیسه بیضه، ممکن است به هیدروسل مبتلا شوند.


التهاب ممکن است ناشی از عفونت اپیدیدیم(اپیدیدمیت) یا عفونت بافت بیضه (ارکیت) باشد. (اپیدیدیم لوله‌های ظریف و پرپیچ و خمی است که پشت هر بیضه قرار دارند)


هیدروسل معمولاً دردناک نبوده ولی چنانچه فرد دچار تورم کیسه بیضه شود باید به پزشک مراجعه نماید تا علل دیگر همچون سرطان بیضه و حالات دیگر را بررسی نماید. بنابراین تمام مردان مبتلا به هیدروسل باید تحت سونوگرافی بیضه قرار بگیرند. در بسیاری از موارد، هیدروسل با فتق کشاله‌ران همراه است. در این موارد به علت ضعف دیواره شکمی، قسمتی از روده به داخل کیسه می‌رود که نیاز به درمان دارد.


از آنجاییکه مایع هیدروسل معمولاً شفاف است، پزشک برای تشخیص هیدروسل از آزمایش عبور نور از میان کیسه بیضه استفاده می‌کند. گذر نور نشان دهنده وجود مایع شفاف است، ولی تشخیص قطعی نیست، چون ممکن است حالات دیگر همچون فتق نیز وجود داشته باشد.


در صورتیکه پزشک مشکوک به ایجاد هیدروسل به علت وجود التهاب باشد، آزمایشات خون و ادرار مشخص خواهند کرد که آیا علت هیدروسل اپیدیدمیت است یا خیر؟ در مواردی که مایع احاطه کننده بیضه‌ها، مانع لمس بیضه‌ها ‌شود از روش‌های تشخیصی دیگر نظیر سونوگرافی استفاده خواهد شد.


سونوگرافی با استفاده از امواج صوتی با فرکانس بالا، برای ایجاد تصاویر اجزاء داخل بدن، انجام می‌شود و برای بررسی احتمال وجود توده یا علل دیگر تورم کیسه بیضه به کار می‌رود.


در پسر بچه‌ها معمولاً هیدروسل در طی یکسال به طور خودبخود محو


 می‌شود. اگر پس از یکسال از بین نرفت و یا به بزرگ شدن ادامه داد،


 نیاز به جراحی خواهد داشت. کشیدن مایع هیدروسل در بچه‌ها بدلیل


 خطر عفونت به هیچ‌وجه نباید انجام شود.در بزرگسالان نیز اغلب


هیدروسل خودبخود از بین می‌رود و زمانی نیاز به درمان پیدا می‌کند


که آنقدر بزرگ شود که غیر قابل تحمل شده یا بد شکل باشد هیدروسل ممکن است یک طرفه یا دو طرفه باشد.


اساس درمان عبارت است ازجراحی (هیدروسلکتومی):


هیدروسلکتومی برداشتن هیدروسل بصورت یک جراحی بدون نیاز به بستری طولانی، با بیحسی موضعی و یا بیهوشی عمومی انجام می‌شود. برای این کار جراح برشی را بر روی کیسه بیضه یا پایین شکم ایجاد می‌کند وضمن تخلیه مایع، اصلاحات لازم را انجام می‌دهد.


اگر هیدروسل در طی جراحی اصلاح فتق کشاله ‌ران تشخیص داده شود، حتی اگر برای فرد هیچ مشکلی ایجاد نکرده باشد پزشک اقدام به برداشت آن می‌کند در مواردی ممکن است نیاز به عدسی چشمی حین عمل جراحی باشدتا به اپیدیدیم و مجاری اسپرم‌بر آسیبی نرسد. هیدروسلکتومی ممکن است به قرار دادن لوله تخلیه و پانسمان حجیم بر روی ناحیه برش برای چند روز اول بعد از جراحی نیاز داشته‌ باشد. استفاده از کیسه یخ بر روی موضع در 24 ساعت اول پس از عمل، تورم را کاهش می‌دهد. جراحی هیدروسل در بچه‌ها بجای ناحیه کیسه بیضه باید با شکاف جراحی کشاله ران انجام شود.


 تخلیه توسط سوزن:


این روش به طورکلی توصیه نمی‌شود، چون احتمال عود مایع زیاد است. عوارض احتمالی این روش نیز ایجاد عفونت یا درد کیسه بیضه است. این روش عمدتاً در افرادی انجام می‌شود که به علت بیماری‌های زمینه‌ای، خطر انجام عمل جراحی در آنها زیاد است.


باید توجه داشت که در هر حال، بعضی مواقع احتمال عود هیدروسل وجود دارد.


سوالی که اغلب افراد در صورت ابتلا به هیدروسل از پزشک خود دارند این است که:


 آیا هیدروسل موجب ناباروری می‌شود؟


در این ارتباط باید گفت:


هیدروسل به خودی خود عامل ناباروری نیست، اما ممکن است همراه با عوامل زمینه‌ای در بیضه مثل عفونت یا توده باشد که این عوامل، تولید یا عملکرد اسپرم‌ها را دچار اختلال می‌کند.



http://www.rs272.com/


http://rs1362.blogdoon.com/


http://rs272.persianblog.ir/


http://www.sahand272.blogfa.com/


http://www.rs272.parsiblog.com/


WEST AZERBAIJAN  URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI




نظر دیگران ()
بردبار ( دوشنبه 89/4/7 :: ساعت 12:29 عصر )
علم پزشکی آندرولوژی چیست ؟ Andrology

 دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani 

با در نظر گرفتن این مفهوم زیست – اجتماعی که تولید مثل وظیفه اصلی حیات است و عضو مستقلی از بدن به آن اختصاص داده شده، «آندرولوژی» گستره پهناوری را به خود اختصاص داده است.


در معنای دقیق، آندرولوژی به عنوان دانش و مهارت عملی مربوط به فعالیت‌های تولیدمثل مردان و اختلالات آن شناخته می‌شود.


عناوین اصلی مورد بحث در آندرولوژی عبارتنداز:



عموما و بر مبنای تعریف سازمان بهداشت جهانی (WHO)، آندرولوژی به بهداشت

 تولیدمثلی مردان-Male Reproductive Health می‌پردازد.



هرشخص غیر حرفه ای می‌داند که هر مرد و زنی نیازمند فرزند‌آوری هستند. با این وجود، ضرورتی ندارد که یک زوج نازا بدانند که اختلال در مرد است، یا زن ویا هردو. بنابراین معقول‌ترین کار برای زوج‌ها این است که به پزشکی در رشته‌ای مراجعه کنند که بطور همه‌جانبه به مشکلات ناباروری می‌پردازد.


این مهم نیست که این دیدگاه با چه منطقی به بیماران منتقل شود، علم طب آشکارا راه حل مناسبی پیشنهاد کرده است.


اغلب هر یک از زوج نابارور بطور منفرد، با پزشکی از رشته‌های مختلف، به منظور تشخیص و درمان مشورت می‌کنند.برای زن، نسبتا ساده است که پزشک کارآمدی پیدا کند، چرا که تخصص « بیماری‌های زنان-Gynecology »، زمینه کاملا شناخته شده‌ای در علم طب است.


در حالیکه برای مرد مبتلا بسیار سخت‌تر است و ابتدا به ساکن نمی‌داند به چه کسی مراجعه کند.در ابتدا با پزشک خانواده یا پزشک مراقبت‌های بهداشتی اولیه  مشورت می‌کنند، ?? ? به متخصص زنان همسرشان مراجعه می‌کنند و بقیه با یک اورولوژیست (و در آلمان، همچنین، درماتولوژیست- متخصص پوست) و شاید اندوکراینولوژیست(متخصص غددداخلی) مشورت می‌کنند.


آندرولوژی در تعداد معدودی از کشورها بعنوان یک رشته مجزا فعال است. در فرانسه و ایتالیا، آندرولوژی، رشته تخصصی است که در چارچوب اندوکراینولوژی قرار گرفته است، علاوه بر آن در مصر و اندونزی نیز بعنوان یک رشته تخصصی در نظر گرفته شده است. در کشورهای دیگر، آندرولوژی رشته‌ای نیست که بیماران با آن آشنا باشند.


در آلمان، علاوه بر اورولوژیست‌ها، اندوکراینولوژیست‌ها و متخصصین زنان، درماتولوژیست‌ها نیز بر مبنای این سابقه تاریخی که عمده ناباروری‌ها به علت بیماری‌های مقاربتی بوده – وضعیتی که همچنان در جنوب صحرای کبیر آفریقا وجود دارد – بیماران ناباروری را ویزیت می‌کنند.


هدف بهبود آموزش پزشکی در محدوده بهداشت باروری مردان، توسط آکادمی اروپایی آندرولوژی با بیش از ?? مرکز در سطح اروپا دنبال شده است.


از نقطه نظر زوج مبتلا، «طب تولید مثل»، تخصص بین رشته‌ای است که راه حل ارائه می‌کند. البته چنین خدماتی در تعداد کمی از دانشگاه‌ها یا مراکز مستقل در دسترس می‌باشد.


 



با این حال، بررسی زوج نازا تنها توسط یک فرد نادراست، بلکه معمولا یک تیم بین رشته‌ای شامل یک آندرولوژیست ، یک متخصص زنان و جنین شناس جهت ارائه طب تولید مثل همکاری می‌کنند.


سازمان بهداشت جهانی (WHO) در تعریف خود از بهداشت تولید مثل، به مفهوم عاری بودن زن و مرد از بیماری‌ها و اختلالات عملکرد تولیدمثل، زوج را بعنوان یک مجموعه و یک پیکر در نظر می‌گیرد. سازمان بهداشت جهانی معتقداست «تولید مثل» می‌باید به عنوان بخشی از سلامت اجتماعی، روانی و جسمی هر جامعه در نظر گرفته شود. این در حالی است که WHO در برنامه‌های خود در زمینه تعیین تعداد فرزندان توسط زوج، فرض را به این دارد که هر دو آنها، آزادانه به روش‌های جلوگیری از بارداری معتبر و مورد اعتماد دسترسی دارند.


برنامه‌های تحقیقاتی WHO در زمینه‌ تولید مثل انسان هم زن وهم مرد را مورد توجه قرارداده است (1998-1994) در حالی که در سال‌های قبل بررسی فعالیت تولیدمثل زنان بیشتر مورد توجه بوده، مطالعات اخیر برروی باروری مردان، تعادلی در این زمینه ایجاد کرده‌است. در سطح بین المللی نیز تلاش‌های اولیه‌ای در جهت ایجاد «طب تولید مثل» صورت پذیرفته است.



علاوه براین، آندرولوژی در برگیرنده جنبه‌های معینی از فعالیت تولید مثلی مردان است که تعداد زیادی از آنها بدون دسترسی به همسر (زن) قابل درمان است، مثلاٌ: 



از این رو، علاوه بر علم بیماری‌های زنان، توجه به بخشی از طب تولیدمثلی که مربوط به مردان است، یعنی آندرولوژی، اجتناب ناپذیر است. گسترش «تخصص بیماریهای زنان» و «آندرولوژی» به عنوان زمینه‌های مجزا، فواید و محاسن زیادی دارد، اگرچه نباید فراموش کرد که هر دو تخصص می‌باید در ارائه خدمات به زوج نابارور مشارکت نزدیکی در قالب یک مرکز «طب تولید مثل» داشته باشند.


در کشور آلمان بر مبنای آیین‌نامه‌های موجود، حضور آندرولوژیست در بخشی از هر مرکز طب تولید مثل، بویژه در زمان انجام درمان ضروری است و یکی از سه پزشک تیم درمان می‌باید یک آندرولوژیست باشد،در ایران نیز بر مبنای آیین نامه مراکز درمان ناباروری-مصوب وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی- چنین شرطی وجود دارد.



 





 علم پزشکی آندرولوژی چیست ؟ Andrology



 


 


 نوشته :   دکتر هومن صدری اردکانی


دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه


 


«آندرولوژی» به عنوان شاخه‌ای از علم پزشکی شناخته می‌شود که مرتبط با عملکرد تولید‌مثلی مردان است، اعم از حالات فیزیولوژیک و یا پاتولوژیک (آیین‌نامه آکادمی اروپایی آندرولوژی – سال 1992).



نظر دیگران ()
بردبار ( دوشنبه 89/4/7 :: ساعت 12:29 عصر )
هفت رازوسوال علم متافیزیک درجهان هستی

دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani



هفت رازوسوال علم متافیزیک درجهان هستی



نوشته :مهندس رسول اکبری از اورمیه مرکز آذربایجان غربی


ویراستار : دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) اورمیه



علیرغم پیشرفت‌های بسیار چشمگیری که در فهم جهان فیزیکی نصیب علم جدید شده است ، شمار رازهای ناشناخته‌ای که دانشمندان برای کشف آنها در تلاشند از حد و اندازه افزون است.در این مقاله به بررسی هفت راز بزرگ از میان مجموعه پرشمار اسرارکشف ناشده می‌پردازیم .برای یافتن جوابهای آنها باید دست به دامن جهان متافزیک شد و حل مسائل را باید با دید کلی(هستی کل) برسی نمود  


سوال اول : چه عاملی کیهان را به تکاپو وا می‌دارد؟


علم جدید تا برای این پرسش ، پاسخ خرسند کننده‌ای بدست نیاورد نمی‌تواند به کشف راز بسیاری دیگر از پدیده‌های جالب توجه اهتمام ورزد. برای درک اموری نظیر منشأ کیهان ، سرنوشت نهایی سیاهچاله‌ها ، امکان سفر در زمان ، می‌باید نخست برای این پرسش که کیهان چگونه عمل می‌کند ، پاسخ درخوری یافت شود. فیزیک قرن بیستم بر مبنای دو نظریه بنیادین یعنی نظریه نسبیت انیشتین و نظریه مکانیک کوانتومی بنیاد شد. در قرن بیست و یکم دانشمندان با بهره‌گیری از این دو نظریه توفیق یافته‌اندکه شناخت خوبی از بسیاری از ذرات بنیادی به دست آورند اما این دو نظریه ظاهراً در بن و اساس با یکدیگر ناسازگارند و تصویرهای متعارضی از واقعیت نهایی ارائه می‌دهند. تلاش برای وحدت بخشیدن به این دو نظریه ظاهراً متعارض، بسیاری از برجسته‌ترین دانشمندان را به خود مشغول داشته است. مشکل اساسی در این استکه نیروی جاذبه که نظریه نسبیت درباره آن سخن می‌گوید،کل ساختار زمان ‌ـ‌‌‌‌‌‌‌ مکان و بنابراین تمامی کیهان را در بر گرفته ، در حالی که نظریه مکانیک کوانتومی درباره سه نیروی بنیادی دیگری سخن می‌گوید که درون این ساختار جای دارد. به این ترتیب کاربرد نظریه کوانتومی درمورد نیروی جاذبه نظیر استفاده از جزء برای فهم کل‌، با مشکلاتی جدی همراه است.   


 سوال دوم :کیهان از چه چیز ساخته شده است؟


رصدهایی که به وسیله اخترشناسان صورت می‌گیرد این نکته را مشخص ساخته که به ازای هر یک گرم از ماده‌ای که سیارات و ستارگان و کهکشان‌ها را بوجود آورده، چند گرم از ماده‌ای وجود دارد که ماهیت آن ناشناخته است وجود این ماده بر اساس نوع رفتاری که اجرام کیهانی از خود آشکار می‌سازند حدس زده می‌شود . براساس قوانین فیزیک اگر آتشگردانی را با سرعت به چرخش درآوریم با سرعت در هوا به پرواز درخواهد‌آمد. در مورد ستارگانی که در حاشیه کهکشانها به دور مرکز در گردشند نیز دقیقاً همین وضع برقرار است . نخ یا رشته‌‌‌‌ای که این ستارگان را پایبند نگه می‌دارد همان نیروی جاذبه است. اما محاسبات نشان می‌دهد که نیروی جاذبه حاصل از ماده فیزیکی قابل رؤیت موجود در کهکشانها برای نگهداری ستارگانی که با جرم عظیم و سرعت زیاد در حاشیه آنها در حال گردشند کافی نیست. برای نگهداری این ستارگان به صورت دیوان پای‌ در زنجیر، به طناب یا رشته مستحکم‌تری نیاز است و از همین‌جا دانشمندان نتیجه گرفته‌اند که در درون هر کهکشان می‌باید ذخایر عظیمی از نوعی ماده نادیدنی وجود داشته باشد که نیروی جاذبه لازم برای جلوگیری از گریز ستارگان را فراهم می‌آورد. استدلال مشابهی دلالت می‌کند بر اینکه از این نوع ماده نادیدنی می‌باید در فضای ما بین کهکشانها نیز موجود باشد و حرکات کهکشانها را نسبت به یکدیگر تنظیم کند. 
 

 سوال سوم :آیا فرضیه نیروی ضد جاذبه که انیشتین پیشنهاد کرد نادرست بود‌ ؟



انیشتین زمانی برای برقراری نوعی تعدیل در فرضیه‌ای که درباره وضع و حال کیهان پیشنهاد کرده بود، به
وجود نوعی نیروی ضد جاذبه قائل شد اما اندکی بعد این فرضیه را پس گرفت و از آن با عنوان «بزرگترین خبط علمی خود» یاد کرد. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که احیاناً وجود چنین نیرویی چندان دور از واقعیت نیست. عبارتی که انیشتین در معادلات مربوط به فرضیه نسبیت عام خود وارد ساخت، از خاصیت نیروی دافعه برخوردار است و موجب می‌شود کیهان دچار انبساط شود . انیشتین که معتقد بود کیهان درحال ثبات قرار دارد ناگزیر شد این عبارت را اضافه کند تا اثر نیروهای انقباضی در معادلات خود ( ناشی از وجود جرم‌های عظیم در کیهان ) را خنثی سازد.



سوال چهارم :چرا ما در عالمی سه بعدی زیست می‌کنیم؟


به دنبال وقوع مه بانگ (انفجار) اولیه امری کاملا تصادفی بوده واحیاناً کیهان هایی دیگری نیز وجود دارند که شماره ابعاد آنها متفاوت است. صد سال قبل نویسنده ای به نام ادوین ابوت کتابی منتشر کردبا عنوان « سرزمین مسطح » که در آن عالمی دو بعدی مورد بحث قرار گرفته بود. قوانین علمی یک جهان دو بعدی احیاناً با قوانین جهان سه بعدی ما تفاوت بسیار دارند به عنوان مثال امواج در یک جهان دوبعدی به سهولت جهان سه بعدی سیر نمی کنند و بنابراین انواع واقسام دشواریها در خصوص برقراری ارتباط وانتقال پیامها پدید می آید واز آنجا که ظهور حیات خودآگاه متکی به انتقال نخواهد شد . از سوی دیگر زندگی در عوالمی که بیش از سه بعد دارند نیز با دشواریهای خاص خود روبروست . 



 سوال پنجم :آیا سفر در زمان امکان‌پذیر است؟


براساس نظریه نسبیت انیشتین امکان سفر در زمان خواه به آینده وخواه به گذشته وجود در عین حال به بروز بسیاری از پاردوکس ها منجر می شود از این رو برخی از فیزیکدانان مدعی اند که برخی از موانع عملی مانع از انجام چنین سفری ماند هم ارزی جرم وانرژی  



 سوال ششم :آیا ما در یک صافی کیهانی زندگی می‌کنیم
؟


هر چند مفهوم سیاهچاله ها امروزه برای همگان آشناست اما این اجرام عظیم کیهانی هنوز حیله وشگفتیهای زیادی در آستین دارند ، سیاهچاله ها ستاره های بزرگی هستند که انرژی هسته ای خود را به پایان رسانده اند وهمه را در اثر تشعشع از دست داده‌اند در این حال هسته عظیم وچگال ستاره تحت تأثیر نیروی جاذبه غول آسای آن در کسری از ثانیه به درون خود ریزش می کند اگر شکل هندسی هسته دقیقاً کروی باشد ، به واسطه اثر تقارن همه ماده موجود در مرکز کره مجتمع می شود و به این ترتیب شدت میدان جاذبه تا حد بسیار بسیار زیادی افزایش می یابد. از آنجا که جاذبه تأثیر خود را به صورت تغییر شکل زمان – مکان آشکار می سازد (نظیر یک گوی سنگین که بر روی بالش قرار داده شود شکل آن را تغییر می‌دهد) وجود یک میدان جاذبه عظیم ومتمرکز در یک نقطه هندسه زمان – مکان اطراف این نقطه را دستخوش تغییرات اساسی می سازد وحفره ای به وجود می آورد که همه چیز را به سمت خود می‌کشد.

 سوال هفتم : پدیدار آگاهی از کجا وچگونه پدید آمده است ؟



 



پرسش بی پاسخ دیگری که ذهن فیزیکدانان را به خود مشغول داشته این است که چرا برخی از جریانهای الکتریکی نظیر آنها که در مغز وسلسله اعصاب جریان دارد با خود احساس وآگاهی به همراه می آورد در حالی که برخی دیگر از جریانهای الکتریکی نظیر آنها که در شبکه های سراسری برق سیر می کنند ظاهراً چنین آثاری با خود به همراه نمی آورند. مساله را به صورت معکوس نیز می توان مطرح کرد چگونه است که آگاهی واحساسات که احیاناً مادی نیستند می توانند الکترونها ویونها را در مدارهای مغز به حرکت در آورند و موجب بروز پدیدارهای فیزیکی شوند برخی از فیزیکدانان معتقدند که فیزیک یک رشته فراگیر است و علم نهایتاً قابل تحویل به امور فیزیکی است .گاهی اوقات  نیز گفته می شود که حیات در لابلای قوانین فیزیکی مندرج است. البته هر چند این نکته درست است . اگر قوانین فیزیکی اندکی متفاوت می بودند حیات شکل نمی‌گرفت و « اصل حیات» وجود داشته نداشت. هر چه باشد هر سلول زنده به یک معنا عبارت است از سیستمهای بسیار پیچیده ای که فعالیت اصلیش پردازش اطلاعات و باز تولید است.



http://www.rs272.com/


http://rs1362.blogdoon.com/


http://rs272.persianblog.ir/


http://www.sahand272.blogfa.com/


http://www.rs272.parsiblog.com/


WEST AZERBAIJAN  URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI




نظر دیگران ()
بردبار ( دوشنبه 89/4/7 :: ساعت 12:29 عصر )
روانشناسی بیماری وسواس و نقش خانواده ها

دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani


روانشناسی بیماری وسواس و نقش خانواده ها


در جوامع و زندگی کنونی مخصوصا زندگی شهرنشینی ، مشکلات عدیده ای سلامتی افراد را به خطر انداخته طوری که زندگی انسانها دچار یک تعداد عوارض خواسته و ناخواسته آزار دهنده ای گردیده است .بی شک عدم توجه به این معضلات باعث ایجادهای تنشهای عصبی و نهایتا روانی بسیار شدید شده که گاها تا حد بستری در بیمارستانهای روانی  ارمغانی دیگر بدنبال ندارد. دراین مقاله کوتاه به یکی از این مشکلات مهم بنام وسواس و نقش خانواده در این مورد اشاره گردیده است. این مقاله مفید توسط همکارانمان درانجمن وسواس تهیه شده که علاوه برتشکر از این عزیزان از شما خواننده گرامی خواهشمندم نظرات و پیشنهادهای سازنده خودرا در قسمت نظرات این پست درج نموده تا در ارائه مقالات بعدی مورد استفاده مفید قرار دهیم .

با سپاس دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه

نهاد خانواده یکی از قدیمی ترین نهادهای اجتماعی بشری است که مهمترین هدف و کارکردش تربیت فرزندان است .
اولین و مهمترین محیطی که شخصیت و شکل گیری رفتارهای فرزندان در آن پایه ریزی می شود خانواده است و اساسی ترین دوران رشد شخصیتی و روانی هر انسان دوران کودکی اوست .
هدف والدین از پرورش فرزندان ، آماده سازی آنها برای ورود به جامعه است که با توجه به تنوع ارزشها و آرمانهای فرهنگی جامعه ، کاری بس دشوار است ، زیرا پایه اولین تعارض در فرزندان به علت عدم هماهنگی و انطباق آرمانها و ارزشهای خانواده و اجتماع است .
البته هماهنگی مادر و پدر در روش تربیت و پرورش فرزندان ، تعارض در رفتار فرزندان را نیز به حداقل می رساند .
حال به ریشه های وسواس و عوامل ایجاد کننده آن توجه می کنیم :
تربیت – ترس – توارث – تحقیر
چهار عامل ایجاد کننده وسواس که ارتباط مستقیم با خانواده دارد ، پس می توان نتیجه گرفت که خانواده کانون اصلی پرورش وسواس می تواند باشد .
انضباط خشک و سختگیرانه و تک بعدی والدین ، خود زمینه ساز شخصیت وسواسی است .
ویژگی افرادیکه دارای شخصیت وسواسی می باشند نیز عبارتند از :
1) جزئی نگری  2) انعطاف ناپذیری 3) کامل گرایی  4) کنترل گری
چنانچه ویژگی های شخصیت وسواسی در کنار الگوبرداری رفتاری والدین مثل احتکار کردن ، وارسی کردن ، نظم هندسی ، شستشوی بیش از حد ، شمارش ، خرافاتی بودن و غیره قرار بگیرد ، آن هنگام می توانیم وسواس عملی را در کودکان زیر 4 سال مشاهده کنیم . البته علائمی همانند لکنت زبان ، جویدن ناخن ، شب ادراری ، تیکِ چشم ،
 بهانه جویی ، منزوی بودن ، پرخاشگری و غیره را نیز می توانیم مشاهده کنیم .

خانواده می تواند جایگاه رشد شخصیت وسواسی باشد ؟
به علت تربیت تک بعدی و انعطاف ناپذیر ، تحقیر فرزندان ، نادیده گرفتن توانایی های فرزند و بی ارزش دانستن نیازها و امیال فرزند ، الگو برداری از رفتارهای والدین و کلیه رفتارهای خاص و غیر متعادل خانواده ، خود می تواند جایگاهی مشخص و مطمئن برای رشد و شخصیت وسواسی باشد . بنابراین درمان والدین تضمین درمان فرزندان است .
ای کاش افراد وسواسی قبل از ازدواج ابتدا درمان شوند تا به علت این اختلال هم انتخابی نادرست و ناهماهنگ صورت ندهند و هم نسلی با اختلال وسواس و مشکلات روانی را به جامعه تحویل ندهند .

خانواده و تربیت تک بعدی یا خانواده وسواس پرور
والدین وسواسی به علت چهارچوب غیر انعطافی و تربیت تک بعدی فرزندان ، وسواس را در فرزندان خود بیشتر رواج می دهند .
تربیت تک بعدی به علت سرکوبی نیازها و یا کنترل امیال فرزندان به واسطه والدین سبب می شود چنانچه آن شخص در یک بُعد از زندگی به موفقیت نسبی برسد به علت تک بعدی بودن و زیر پا گذاشتن ابعاد دیگر زندگی سبب می شود که آن موفقیت نیز چندان باعث خوشحالی فرد نشود .
در تربیت تک بعدی تنها بخشی از خواسته ها و نظرات والدین که مهم به نظر می آیند باید به واسطه فرزندانشان جامع عمل پوشیده و در آن موارد تمام انرژی خود را صرف کند و صرف وقت و انرژی در ابعاد دیگر وقت تلف کردن  و اصراف زمان و پول و غیره به حساب می آید .
فرزندانِ این نوع تربیت پس از مدتی به افرادی خشک ، انعطاف ناپذیر ، کنترل گر و بسیار چهارچوب دار تبدیل می شوند و این نوع شخصیت زمینه ای است برای ایجاد اختلال وسواس در افراد .


خانواده و سرویس های تقویت کننده برای انجام کارهای وسواسی
برخی از خانواده هایی که فرزند وسواسی در خانه دارند برای حفظ رابطه خراب خانواده به صورت یک تعادل معیوب به فرد وسواسی خانواده سرویس می دهند .
در انجام کارهای تکراری به او وقت ، هزینه ، آزادی می دهند .
در هنگام تصمیم گیری که همیشه شک و تردید به سراغ فرد وسواسی می آید به او اطمینان می دهند  کارهای ناتمام و عقب افتاده او را نادیده گرفته و در مورد آن کارها اشاره ای هم نمی کنند . از کارها ، مکانها ، اشیاء و کلاً چیزهایی که اجتناب می کند او را دور نگه می دارند و هرگز این اجتناب هایی را که همچون تار عنکبوتی وسیع تر و گسترده تر می شود نمی شکنند .
بسیاری از قوانین و چهارچوب های غیر منطقی او را تأیید می کنند .
و در آخر او را در این مرداب متعفن نگه می دارند .


ازدواج عامل آشکار کننده ی رفتارهای وسواسی
عده ای از افراد که زمینه وسواس در آنها وجود دارد پس از انتخاب ، نشانه ها و کارهای وسواسی آنها شروع می شود .
این ازدواج ممکن است با انتخاب خود فرد صورت نگرفته و با اجبار انجام شده باشد ، در این صورت به علت این اجبار و تحمل فرد سبب بالا رفتن اضطراب شده و اعمال وسواسی به صورت موقت و همچون مخدری که پس از مصرف فشار اطراف را کم می کند برای شخص عمل می کند .
چنانچه فردی که با ازدواج کرده است با فرد رویایی خود فاصله زیاد داشته باشد نیز سبب بروز اختلال وسواس می شود .
خانواده ی همسر ، مسئولیت ها یا تغییر نقش در زندگی مشترک ، ناکامی ها ، تحقیر شدن توسط همسر ، ترس از بیماری ، به دنیا آوردن فرزند ، روابط جنسی و بسیاری از فشارهایی که ممکن است پس از ازدواج بر فرد وارد شود نیز ، خود می تواند عامل آشکار ساز وسواس باشد .
خانواده عامل فشار برای درمان
برخی از خانواده ها که افراد وسواسی زندگی را برایشان سخت کرده و سلامتی فرد وسواسی ، هم از نظر روانی و هم از نظر جسمی به خطر افتاده است ، فرد وسواسی را برای درمان تشویق می کنند .
این گروه از خانواده ها به خطرات و وسعت وسواس آگاه شده و برای درمان فرد وسواسی شروع به تحقیق و بررسی می نمایند .
فرد وسواسی باید خوشبخت و خوش شانس باشد که از نخستین گامهای پذیرش اختلال و درمان پذیری آن خانواده او را همراهی کرده و یا اینکه او را تحت فشار قرار می دهند .

خانواده پشتوانه درمان وسواس
خانواده ای که وسواس را به عنوان یک اختلال قابل درمان می داند و این اختلال موجب مشکلاتی در زندگی اعضای خانواده و برهم خوردن آرامش فرد وسواسی شده ، در هنگام درمان فرد وسواسی را در جهت کمک به درمان یاری کرده و پیگیری مداوم در حین درمان دارد .
این پیگیری شامل :
1) ارتباط دائم با درمانگر و پرسش در مورد میزان پیشرفت فرد وسواسی در درمان .
2) انجام کارهای لازم برای پیشرفت بیشتر درمان در خانه
3) تشویق فرد وسواسی در مورد پیشرفت درمان .
4) از همه مهمتر پذیرش ریشه اصلی اختلال وسواس و تغییر رفتار در جهت از بین بردن عامل تداوم بخش وسواس .

البته پذیرش این بخش ، مهمترین و موثرترین پشتوانه توسط خانواده برای فرد مبتلا به وسواس است ، زیرا چنانچه عامل تداوم بخش وسواس از بین نرود ، فشار روانی کم شده اما از بین نمی رود و امکان بازگشت افکار و اعمال وسواس پیش بینی می شود


rs272@yahoo.com


rasin272@yahoo.com


 http://www.rs272.com/


http://ioashefa.ir


http://rs1362.blogdoon.com/


http://rs272.persianblog.ir/


http://www.sahand272.blogfa.com/


http://www.rs272.parsiblog.com/


WEST AZERBAIJAN  URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI




نظر دیگران ()
بردبار ( دوشنبه 89/4/7 :: ساعت 12:29 عصر )
بیماران خاص کدام بیماران هستند ؟

دکتر رحمت سخنی Dr.Rahmat Sokhani


بیماران خاص کدام بیماران هستند ؟


دکتر رحمت سخنی از مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه


 بیمار خاص کیست ؟
بیمار خاص کسی است که مبتلا به یکی از انواع بیماریهای هموفیلی ، دیالیز و یا تالاسمی باشد .
 
 برای دریافت کارت بیماران خاص (هموفیلی ، دیالیز و تالاسمی) به کجا مراجعه کنیم ؟
با مراجعه به بیمارستانها و مراکز درمانی نزدیک به محل سکونت خودتان و بخش بیماری مربوطه درخواست خود را مطرح نمایید ، بیمارستانها و مراکز درمانی موظف به پرکردن فرم و فرستادن آن به بنیاد امور بیماریهای خاص میباشد. پس از صدور کارت از طریق مراکز درمانی آن را تحویل بگیرید.
 
 آیا برای دریافت یا تمدید کارت بیماران خاص (هموفیلی ، دیالیز و تالاسمی) لازم به پرداخت پول میباشد ؟
هیچ بیمارستان یا مرکز درمانی حق دریافت پول در قبال صدور یا تمدید کارت بیماران خاص را ندارد. در صورت مشاهده چنین موردی حتما با شماره تلفن 88711029 (021) واحد اجرایی تماس حاصل فرمایید , یا با ایمیل executive@cffsd.org مکاتبه فرمایید تا سریعا رسیدگی شود.
 
 برای تمدید کارت بیماران خاص (هموفیلی ، دیالیز و تالاسمی ) به کجا مراجعه کنیم ؟
از طریق همان بیمارستان یا مرکز درمانی که کارت را دریافت کرده اید جهت تمدید کارت اقدام کنید.
 برای دریافت کارت اهدای عضو به کجا مراجعه کنیم ؟
برای این کار میتوانید از فرم On-Line موجود در سایت بیماران خاص اقدام کنید و سپس کارت از طریق پست به آدرس محل سکونت که وارد کرده اید فرستاده خواهد شد.



http://cffsd.org


http://drsokhani.blogsky.com/


http://www.rs272.com/


http://rs1362.blogdoon.com/


http://rs272.persianblog.ir/


http://www.sahand272.blogfa.com/


http://www.rs272.parsiblog.com/


WEST AZERBAIJAN  URMIA--Dr.RAHMAT SOKHANI




نظر دیگران ()
بردبار ( دوشنبه 89/4/7 :: ساعت 12:29 عصر )
مقدمه ای بر گیاه پزشکی
سلامت و بهبود رشد گیاهان در درجه اول مورد توجه کسانی است که به کاشت گیاهان ، تهیه و توزیع فرآورده های گیاهی اشتغال دارند . میزان رشد و باروری گیاهان به فراهم بودن آب و مواد غذایی در خاک و تامین محدوده هایی از شرایط مناسب جوی مانند حرارت ، رطوبت و نور بستگی دارد . هر عاملی که سلامت گیاهان را به مخاطره اندازد ، ممکن است در میزان رشد و باروری آنها تاثیر منفی بگذارد و از ارزش آنها و فرآورده هایشان بکاهد . بیماری های گیاهی ، شرایط جوی نامناسب ، علفهای هرز و آفات گوناگون عمده ترین عوامل تقلیل محصول و یا نابودی گیاهان بشمار می روند . گیاهان از بیماری هایی آسیب می بینند که عوامل آنها به عوامل بیماریها در انسان و جانوران شباهت دارند گرچه احساس درد و ناراحتی در گیاهان در اثر بیماریها از نظر انسان مکتوم است ، لیکن نحوه ایجاد و توسعه بیماری در گیاهان و حیوانات تقریبا مشابه بوده و معمولا به همان اندازه پیچیده و بغرنج است .آفات گیاهی نیز مشتمل بررده بند پایان یا ARTHROPODA می باشند که مهمترین آفات گیاهی که حشرات می باشند در این رده قرار دارند و بعد از آنها کنه ها و سایر بندپایان به گیاهان خسارت وارد می بازند . بعضی از مهره داران نیز مانند موش ها و خرگوش ها نیز جزء آفات گیاهی بحساب می آیند . بنابراین گیاهپزشکی همان آسیب شناسی گیاهی یا Plant Pathology می باشد که دارای دو تخصص جداگانه در زمینه حشره شناسی کشاورزی و بیماری شناسی گیاهی است .

نظر دیگران ()
بردبار ( دوشنبه 89/4/7 :: ساعت 12:29 عصر )
گل صد تومانی

عکس زیر غنچه‌ی گیاه صدتومانی است.گیاهی دائمی و مقاوم به سرماست و عمر بسیار طولانی دارد. گلهای سفید و صورتی و سرخ آن بسیار بزرگ پرپر، در بعضی ارقام معطر و بی‌نظیر است. در نواحی که زمستانهای سرد و طولانی دارد پائونیا به خوبی رشد و نمو کرده، تکثیر می‌شود.... تکثیر پائونیا از طریق تقسیم ریشه‌های گوشتی ضخیم در محل طوقه‌ی گیاه صورت می‌گیرد.




نظر دیگران ()
بردبار ( دوشنبه 89/4/7 :: ساعت 12:29 عصر )
روغن ماهی و ارتباط آن با هوش کودکان

مطالعات بر روی نه هزار مادر و کودک‌هایشان نشان داده است، مادرانی که امگا 3 کمتری دریافت کرده‌اند، فرزندانشان از ضریب هوشی پایین‌تری برخوردارند. این مطالعات نشان داده‌اند، هماهنگی بین چشم‌ها، دست‌ها و مهارت‌ اجتماعی در این کودکان بهتر بوده است و سرعت عمل بالا‌تری دارند. محققان می‌افزایند،ضریب هوشی این کودکان 6 مرتبه از حالت عادی کمتر است. به علاوه، این کودکان در فعالیت‌های اجتماعی خود (مانند دوستیابی) ناتوان‌تر هستند و با اختلالات رفتاری در بزرگسالی روبه‌رو خواهند بود

ادامه مطلب...

نظر دیگران ()
بردبار ( پنج شنبه 89/3/27 :: ساعت 10:7 صبح )


مصرف شکلات باعث افزایش محاسبات ذهنی میشود
به گفته دانشمندان محاسبات ذهنی در داوطلبانی که در آزمایش شرکت کردند پس از مصرف میزان زیادی از ماده فلایانولز که در شکلات به وفور وجود دارد، افزایش یافته است.

نتایج این آزمایشات نشان می دهد، داوطلبان پس از مصرف این ماده کمتر احساس خستگی فیزیکی و ذهنی کرده و دقت ذهنی آنها افزایش پیدا می کند.

ادامه مطلب...

نظر دیگران ()
بردبار ( پنج شنبه 89/3/27 :: ساعت 9:46 صبح )


<      1   2   3      



مدیر وبلاگ

بـــــــــــــــــــــــردبــــــار


نویسندگان وبلاگ

زمـــــــانـــــی

رفــــــــــیعـی

اســــــکندری


مشاهده آمار





» پیوندهای روزانه

بانــــک ســـوالات امتحانــــی [36]
داستانهای پیامبران و امامان [25]
آموزش سخت افزاری [11]
معرفی و آموزش نرم افزارها [11]
تصاویر متحرک همه جوره [111]
عجایب هستی [41]
یک بلاگ زیبای ریاضی [15]
اعداد شگفت انگیز [46]
آشنایی با جانوران [6]
دانستنیهای علمی [26]
آشنایی با بیماریها و داروها [7]
روشهای تحقیق و مطالعه [7]
اینترنت و ترفندهای اینترنتی [8]
ترفندهای کامپیوتر [12]
داستان و نکات قرآنی [4]
[آرشیو(15)]

» آرشیو مطالب
مطالب علمی
مطالب مذهبی
مطالب جالب
راز های نهان
مطالب تفریحی
مطالب ورزشی
اخبار و اطلاعیه ها
اقتصــــــــــادی
پــــــــزشکی
دنیای هنر
تصاویر جالب


» لینک دوستان
آموزش دروس ، سوال امتحانی
وبلاگ ختم صلوات
مقالات درسی
بانک مقالات آموزشی
تصاویر متحرک همه جوره
سنجش و امتحانات فلاورجان
شعر پارسی
نتایج آنلاین فوتبالهای دنیا
سایت جامع دوچرخه سواری ایران
مشخصات گوشی موبایل


---